15 augustus 2008

surprise surprise!!!

eyla,

Gisteren zijn we met zen 3en gaan eten met Linh en zijn vrouw. We hadden hen uitgenodigd om te gaan eten in het enigste Belgische restaurant dat Hanoi rijk is om hen te bedanken voor alle moeite en tijd die ze in ons steken. Om het even samen te vatten: Linh helpt ons met alle praktische zaken zoals uitleggen hoe en waar we naar het zwembad kunnen, waar we best kunnen eten, hij haalt medicijnen indien nodig, als we een vietnamees niet verstaan dan bellen we Linh op en vertaalt hij alles voor ons, hij heeft uitgelegd welke taxi het goedkoopst is en welke bussen we kunnen nemen, bovendien heeft hij voor onze slaapplaats gezorgd...
Kortom al wat we maar willen weten kunnen we gewoon vragen aan Linh.
Zijn vrouw begint al even belangrijk voor ons te worden want zij vervult al onze vrouwelijke wensen. Zij gaat met ons stof kopen op de markt om er elk kledingstuk mee te maken wat we maar willen. Zo hebben we al 6 rokken, 2 kleedjes en een broek laten maken bij de naaister en er zijn nog 3 galajurken op komst! Vandaag heeft ze ons naar de kapper geleid! Voor 7 euro is mijn haar zeer goed geknipt en het is nog nooit zo goed gewassen!!! Je krijgt er nog een hoofdmassage bovenop.

Dus het mag duidelijk zijn, dat koppel doet echt alles voor ons!!! Een kleine traktatie van onze kant is bijgevolg niet meer dan normaal!
Het etentje was enorm gezellig en ja hoor ze vonden het Belgische eten heel lekker!!! Als voorgerecht waren het kaaskroketten en als hoofdgerecht koniginnenhapje met frietjes of gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes. Linh is meestal de grappigste in huis. Bij de eerste hap deed hij steeds alsof het afschuwelijk was, uiteraard was dat een grapje want hij heeft echt zijn bord volledig opgegeten. Voor zijn vrouw was de portie iets te groot en dus heeft hij haar ook geholpen.

Ze hadden nog een grote verrassing voor Valerie en ik. Omdat Ingrid met haar vietnamese familie op reis is hadden Valerie en ik nog enkele dagen vrij. Bijgevolg hebben Linh en zijn vrouw ons uitgenodigd om mee te gaan naar hun familie op het platteland. Dat was uiteraard een super uitnodiging waar we beiden heel enthousiast over zijn. Morgen moeten we dus vroeg opstaan (om 5u!!!) om met hun te vertrekken naar hun familie.

Oh ja, we hebben ook nog voor onze thesis gewerkt :-D! We hebben deze namiddag een ontmoeting gehad met Mister Iwata. Dat is blijkbaar een grote kleine Japanse meneer die een masterplan heeft gemaakt voor hanoi. In tegenstelling tot het plan van de Koreanen wil hij van de omgeving van de red river een groot stedelijk park maken. Voor ons klinkt het in ieder geval veel beter in de oren dan het Manhatten van de koreanen. Hij heeft ons bovendien veel betere informatie gegeven (in het engels zelfs!). We zullen zijn masterplan zeker van naderbij bekijken!

Nu moeten we snel in ons bed kruipen want we moeten morgen veel te vroeg op!

Groetjes,
An

Geen opmerkingen: