7 augustus 2008

Belgisch weertje

Regenseizoen: Er werd ons verteld dat regenseizoen betekent dat de hemelsluizen gedurende 2 uur per dag open staan en het voor de rest van de tijd droog warm weer zou zijn.
Niets is minder waar...
De eerste 10 dagen leek het regenseizoen nog zeer goed mee te vallen. In plaats van de verwachte stortregen, was het eerder een korte normale regenbui en dat niet eens elke dag maar eerder om de 3 dagen ongeveer.
Maar sinds vandaag beseffen we wel degelijk dat het regenseizoen is. Tijdens ons veldwerk langs de rode rivier begon het met enkele fikse regenbuien. Uiteraard hadden we geen jas bij (wie zou dat wel doen als het 30 graden is buiten en de zon schijnt?), bijgevolg moesten we af en toe schuilen op een terrasje onder 1 van de vele plastic zeilen die aan de huizen hangen.
Met het gedacht dat de regen wel zou ophouden hebben we nog enkele pogingen ondernomen het veldwerk te hervatten maar dat bleek niet veel op te brengen. Dan maar het koreaans masterplan voor Hanoi in 2020 gaan bekijken op 1 of andere tentoonstelling.
Maar zelfs om 17u was het nog steeds niet gestopt met regenen. In de plaats van minder regen kwam er steeds meer en meer en nu ('s avonds) is het echt aan het stortregenen. Gelukkig zitten Valerie en ik hoog en droog op de 4e verdieping!
In ieder geval zal het de eerste nacht zijn dat de airco uit blijft en dat de trui uit de koffer wordt gehaald. Blijkbaar komen die extra kilo's in de koffer dan toch van pas.
Volgens de voorspellingen zou het nog minstens 2 dagen regenen. Hopelijk lijdt ons veldwerk daar niet te hard onder. Positief punt is alvast dat de smog wel wat minder zal zijn en dat het ondertussen eindelijk enkele graden kouder is buiten.

tot Blogs,
An

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leedvermaak is lelijk, maar desalniettemin doet het goed om te lezen dat we wat betreft weersomstandigheden toch een klein beetje in hetzelfde schuitje zitten :)! De term 'veldwerk' lijkt trouwens in jullie situatie zijn naam alle eer aan te doen! Dikke zoen! Jasmijn

Anoniem zei

HoiHoi ZUS!!
Leuk om te horen dat jullie het daar goed hebben! en kei fijn om jullie foto's te zien en ontdekkingen te lezen, sla alles goed op in je geheugen, om nog heel je leven van te genieten! ik ben ondertussen sinds een dagje terug uit spanje! het was er zalig vertoeven! nu reeds mijn eerste dagje terug aan het werk!en straks marjolein vieren (verjaart) hou jullie goed daar! MWA! joke

Anoniem zei

an, boodschap van mama: wees voorzichtig! want op het nieuws spreken ze van zware modder-overstromingen in het noorden van Vietnam!dus misschien best in de steden blijven!
dada!