30 juli 2008

God in Frankrijk / Tung in Vietnam

Hey allemaal,
We zijn verhuisd! En morgen verhuizen we terug!
Gisteren hebben we Tung en Tuan ontmoet. Tung is een architect en docent aan de lokale universiteit en is bevriend met Kelly. Het is een grappige man met skaterbroek en te groot hemd en hij komt ongeveer tot aan Ingrid haar schouder :-) ! Na een introductie van de geschiedenis van Hanoi zijn we samen gaan uit eten in een vegetarisch restaurant met fake garnalen!!!
Daarna zijn we vertrokken naar Tungs huis 35 km buiten Hanoi. Voor het eerst sinds dagen roken we min of meer frisse lucht en zagen we de sterren. Tung zijn huis en domein zijn werkelijk adembenemend!!! Stel je voor 1 hectare waarvan een halve hectare een vijver met prachtige waterlelies (met watervalletje), een wilde tuin met exotische bloemen en vlinders en dan een corbusiaans huis. Het landschapskantoor is boven het zwembad gebouwd. Bijgevolg kan je buiten zwemmen maar in de schaduw. 1 klein minpuntje: Er lopen 6 honden rond, waarvan 1 Mickey genaamd. Mickey is niet zo geliefd bij de medewerkers en net zo min bij ons en zo het schijnt ook niet echt bij Kelly. Mickey blaft EN bijt!!! De andere honden blaffen alleen maar.
Vandaag eerste officiƫle werkdag maar niet zo veel gewerkt. Tung heeft ons wel ingeschakeld om voor hem een ontwerp in beeld te brengen. We hebben dan onze sketchup-skills boven gehaald. Voorlopig is er niet veel resultaat maar dat wijten we aan een onbestaand concept. (De archies onder ons zullen dit wel begrijpen.)
Morgen verhuizen we naar de nabijgelegen universiteit. Daar hebben we een keukentje en daar kijken we wel naar uit. Vanmiddag hebben we namelijk in een 'barak' langs de straat gegeten samen met 3 andere vietnamese studenten die hier werken en het was duidelijk dat hun magen er beter tegen bestand waren.

We houden jullie verder op de hoogte.

Groetjes,
Ingrid, Valerie en An (in constante staat van zweterigheid)

2 opmerkingen:

Dorien zei

Hey Ingridje,

Ik ben net terug van op kamp en heb net uw avonturen tot nu toe zitten lezen. Hopelijk voelt ge u al een pak beter zodat ge volop kunt genieten van uw tijd daar.

Dikke dikke zoenen en weet dat we in Belgiƫ hard aan u denken!!!

xxx
Dorien

Unknown zei

Dag meiden,

Amai jullie hebben daar al heel wat moois gezien. Geniet ervan. Mss niet te veel van dat eten in die barakken. En veel sterkte met mickey. Anneke chance da ik daar ni bij ben precies :-)))

Schrijf mooi verder. Tis een genot om de avonturen van jullie drie te lezen.

Kusje
Isabel