28 juli 2008

Hanoi eerste dagen

Na bekomen te zijn van onze eerste indrukken hebben we de stad verder bezocht. Volgens de vietnamezen moet je de stad leren kennen door naar het Hoan Kiemmeer te gaan en de schildpaddentempel te bezichtigen. Zo zijn we dan ook onze eerste wandeling door hanoi begonnen.
Vandaag hebben we enkele andere pareltjes bzocht namelijk het museum van schone kunsten en de tempel van de literatuur. Door de vele taxiritten die we er al op hebben zitten hebben we ook al enkele modernere straten van Hanoi kunnen bezichtigen. Enkele merken die voorbij zijn gevlogen: Ikea, Dell, Samsumg, ... heel wat westerse merken dus...
Valerie en An slapen momenteel in een guesthouse. Onze kamer is die van de directeur :-) niet dat dat verschil uitmaakt, hoewel... Ingrid was gisteren ziek en zij heeft toen een extra kamer gevraagd in het guesthouse waar uiteindelijk Valerie heeft geslapen, want de eerste kakkerlakken werden ontdekt !!! En in het huis waar Ingrid verblijft werden de eerste ratten opgemerkt.
Gelukkig dat de meeste toiletten nog wel goed in orde zijn.
De vietnamese keuken kan ons voorlopig goed bekoren, hopelijk resulteert het niet in nachtjes doorbrengen op het toilet, voorlopig kunnen onze magen het nog wel aan. De hitte is harder te verduren.
Morgen hebben we een ontmoeting met Tuan, waarbij we hopen meer te weten te komen over ons thesisonderwerp.
Het zal nog even wachten worden op foto`s tot we op onze definitieve verblijfplaats geinstalleerd zijn.

Groeten van Valerie en An

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag nichtje,

we wensen jullie heel veel succes!Dit wordt vast en zeker een unieke ervaring waar jullie later nog veel aan terug zullen denken. Werk ze... maar sla alle indrukken zorgvuldig op! Heel veel vriendschap en leuke, plezante momenten!!
Groetjes, Wout, Ward en Marie
Hilde en Rudi

Anoniem zei

Dag dames,
Het klinkt goed, jullie eerste indrukken. En voor ons is het fijn om jullie verhalen te lezen en aldus wat mee te reizen. Geniet ervan ! Annemie en Mon